söndag 10 oktober 2010

kladdkaka ;)

Chokladkaka med den raffinerade smakkombinationen choklad och pinjekärnor. Chokladtårta med tryffel

Ingredienser

15-20 bitar

150 g Arla smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 1/2 dl Arla Ko vispgrädde
2 msk smör
200 g mörk choklad
1/2 dl rostade pinjekärnor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och till sist mjölet. Bred ut smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min, kakan ska vara lite lös i mitten. Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull. Ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bred den över kakan, strö över pinjekärnorna. Låt stå kallt minst 1 timme före servering. Skär i smala bitar.  ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar